Hoe ontstaan ziektes en welke simpele stappen kun je nemen om gezond te blijven?
Alle ziektes beginnen in de maag. Dit heeft dr Chen altijd gezegd. Wanneer je geen goed verteringssysteem hebt, raakt de rest van het lichaam ondervoed en wordt ziek.

Zo werkt het !
Als je jong bent behoort je maag een hoog zuurgehalte te hebben. Het zuur verteert vooral de eiwitten.  Aan de binnenkant van de maag bevindt zich een slijmlaag, die de maagwand beschermt tegen het sterke zuur. Wanneer de maag meer zuur aanmaakt wordt ook de slijmlaag dikker.

Wanneer we leeg ofwel dood voedsel eten, zoals koffie, thee, chocolade, suiker, alcohol, kunstmatige zoetstoffen, conserveringsmiddelen of tabak, dan raakt de maag geïrriteerd en maakt dan minder zuur aan (spijsverteringsenzymen). Hierdoor neemt ook de slijmlaag in dikte af. Want de intelligentie van het lichaam zegt: waarom zouden we nog zoveel slijm aanmaken als er zo weinig zuur is?

Wanneer de slijmlaag te dun is en het voedsel juist langer in de maag blijft omdat er te weinig zuur is om het snel te verteren, dan krijg je last van zuurbranden en zweren.

Wanneer de irritatie voortduurt dan krijg je last van hiates hernia,door spasmen en het samentrekken van de maag.

Uit een onderzoek blijkt dat 50% van de bevolking boven de 40 jaar een hiates hernia heeft.

Wanneer de spijsvertering verzwakt is door de verminderde aanmaak van spijsverteringsenzymen (zuur), dan is de vertering ook slechter. Het slecht verteerde voedsel zorgt op zijn beurt weer voor een overbelasting van het verderop gelegen deel van het spijsverteringskanaal.

Wanneer dit slecht verteerde voedsel in de dunne darm komt dan bevat het nog eiwitten die niet goed verteert zijn. Deze eiwitten worden opgenomen door  de lever samen met andere voedingsstoffen.

Onderzoek laat zien dat alle onverteerde eiwitten worden omgezet in giftige stoffen.

Dit is de oorzaak van voedsel allergieën en symptomen als hoofdpijn, puisten en huiduitslag.

Dit slecht verteerde voedsel en alle giftige stoffen die zich hierdoor gevormd hebben, hoopt zich op in de dikke darm en gaat gisten.

De dikke darm bevat goede en slechte bacteriën (vaak Candida).

Er zijn meer dan 400 verschillende types micro-organisme in de ingewanden.

Alles bij elkaar heten die darmflora. De meeste zijn niet schadelijk en zijn belangrijk voor de verteringsprocessen. Ze maken vit. B en melkzuur, wat de spijsvertering bevordert, de absorptie en de peristaltiek van de darmen verbetert en ze maken vit K. Deze vitamine speelt een rol bij de bloedstolling en bij het aanmaken van stoffen die de slechte bacteriën bestrijden.

De problemen worden erger wanneer je een langzame spijsvertering hebt en ook nog eens slechte bacteriën in je darmen.

Denk maar eens wat er gebeurt wanneer je voedsel met veel ziektekiemen op een warme en donkere plek laat liggen.

Veel mensen gaan maar om de 3 dagen naar het toilet, of soms zelfs 1 x in de week.

De slechte bacteriën verteren alle restanten die achter blijven na een vertraagde spijsvertering. Ze maken zo meer dan 75 giftige stoffen, zoals ammonia, alcohol, formaldehyde. Dus hoe zwakker de maag, hoe beroerder het fermentatieproces wat verderop in het spijsverteringskanaal plaatsvindt.

Al deze voeding- en chemische stoffen worden geabsorbeerd door de lever. De functie van de lever is om alles te filteren en het gif te neutraliseren. Van de geneutraliseerde gifstoffen wordt bilirubine gemaakt (gal ).

Is het niet geweldig dat het lichaam iets wat giftig is omzet in iets wat goed is?! Gal zorgt ervoor dat de vetten worden afgebroken. Maar wanneer er teveel gifstoffen zijn dan raakt de lever overbelast en gaat het giftige gal produceren. De reacties van het lichaam op de giftige gal zijn ontstekingen van de darmwand zowel van de dikke als van de dunne darm.

Symptomen van deze ontsteking zijn o.a de ziekte van Crohn, dunne darm ontsteking, diaree en blaasontsteking om er maar een paar te noemen.

Wanneer de lever overwerkt raakt dan wordt het bloed langzaamaan vergiftigd. Er ontstaan dan symptomen als eczeem, artritis, steenpuisten, hoofdpijn, acne, vergeetachtigheid, etc.

Wanneer het giftige bloed het lichaam vergiftigt, dan raken ook de nieren overwerkt en nierontsteking en lymfatische problemen zijn het gevolg.

Het lymfatische systeem is waar het afweersysteem ‘leeft’. Wanneer het lymfatische systeem te giftig wordt dan ontstaan er ook problemen in de afweer zoals verkoudheid, bronchitis, astma, amandelontsteking, etc.

Wanneer de milt, die de ‘orkestleider van het spijsverteringssysteem is, overwerkt raakt, dan lekken er giftige stoffen naar het zenuwsysteem.

Dit leidt tot de aftakeling en zelfs kapot gaan van zenuwen en spieren, waardoor allerlei lichaamsprocessen en de communicatie in het lichaam verstoort raken. Hierdoor ontstaan ziektes zoals: spierdystrofie, multiple sclerose, kanker, parkinson en fybromyalgie. Het gif uit het lymfatisch systeem kan uiteindelijk zelfs genen in onze cellen vernietigen. Hierdoor gaat celdeling ernstige defecten vertonen. Misschien dat we daarom ziektes bij kinderen zien die we eerst alleen bij de volwassenen zagen. Dus het maakt uit wat we eten. Het bepaalt hoe we ons voelen en hoe ons genetische structuur is. Vaak zijn klachten die we later in ons leven krijgen ontstaan door wat we eerder hebben gedaan toen we jong waren. Dit kan zelfs tot uiting komen wanneer we al veel slechte gewoonten hebben veranderd.

Hoe keren we dit ziekteproces om?
Er worden veel medicijnen voorgeschreven door doctoren om het leven comfortabeler te maken en om het ziekteproces misschien af te remmen. Maar er verandert pas echt wat als je je levensstijl verandert. Veel mensen denken dat ze van hun gezondheidsproblemen afkomen wanneer ze een pil of extra vitaminen nemen, of een wandeling maken of wat minder vet gebruiken. Echter de enige manier om dit proces om te keren is weer helemaal opnieuw te beginnen. We moeten verantwoording nemen voor onze eigen gezondheid, door meer te bewegen, door ons gezonde verstand te gebruiken en goede voeding te eten met een rijke variatie aan HEEL voedsel.

Hier kan Sunrider een essentiële rol spelen.
Wanneer mensen CALLI en FORTUNE DELIGHT gaan drinken dan vermindert de behoefte aan koffie, frisdrank en andere dranken die niet zo goed zijn voor de spijsvertering. CALLI en FORTUNE DELIGHT vervangen niet alleen andere dranken maar verbeteren de spijsvertering en bevorderen de uitscheiding van afvalstoffen.

NUPLUS is voeding gemaakt van tenminste 15 hele planten. Het voedt alle cellen beter waardoor deze beter functioneren. Als de cellen beter worden gevoed dan zijn de nieuw te vormen cellen ook van betere kwaliteit. Je krijgt ook minder behoefte aan suiker en andere zoetstoffen. NUPLUS wordt gemakkelijk opgenomen en is heel voedzaam. Het is een geweldige vervanging van snacks en junkfood. Door NUPLUS krijg je minder behoefte aan suiker, zout en junkfood.

De gezondheid verbetert doordat je systeem meer in balans komt en daardoor ga je automatisch beter voedsel kiezen. Dan kan regeneratie beginnen. Veel mensen kiezen er voor hun suiker en andere zoet middelen te vervangen door SUNCARE (stevia). Ze hebben daardoor veel minder problemen met het in balans houden van hun bloedsuikerspiegel, ze hebben minder behoefte aan suiker en hebben meer energie.

QUINARY voedt de 5 elementen in ons lichaam (spijsvertering, ademhaling, circulatie, afweersysteem, hormoonsysteem). Het zorgt ervoor dat de systemen beter samenwerken waardoor er meer balans ontstaat in het lichaam.

Deze drie kruidencombinaties zijn samen in staat om de gezondheid geweldig op een natuurlijke manier te verbeteren en dan kan de regeneratie beginnen. Met behulp van minder giftig voedsel en betere natuurlijke gezonde voedingstoffen komt het lichaam meer in balans en krijgt het de mogelijkheid allerlei processen op te starten waar het eerder geen energie voor had.

Het begint bij de spijsvertering. Wanneer de maag beter functioneert, verbetert de hele spijsvertering. De maag verteert de eiwitten beter, zodat de lever minder belast wordt en de kettingreactie word doorbroken .Het voedsel gaat sneller door het spijsverteringskanaal, zodat er minder gisting plaats vindt. Er worden minder giftige chemicaliën gevormd waardoor de lever minder wordt belast.

Omdat de lever niet meer zo overbelast wordt met afvalstoffen, gaat het een betere kwaliteit gal maken en wordt het bloed schoner. Hierdoor word de kwaliteit van je huid beter, wordt je helderder in je hoofd, wordt het cholesterol niveau verlaagd, verminderen veel lichamelijke en psychische problemen en gaat het lichaam zichzelf reinigen. Ook de milt gaat beter functioneren (de milt is ‘orkestleider’ van het spijsverteringsysteem). De galblaas en de nieren kunnen nu ook meer in balans komen. Daardoor komen er minder giftige stoffen in het zenuwstelsel terecht. En zo kan het zenuwstelsel  zich nu ook herstellen. Met QUINARY, NUPLUS en CALLI en een betere kwaliteit voedsel, verbetert de kwaliteit van het lymfatische systeem. Daardoor verbetert het afweersysteem. Hierdoor is er meer afweer tegen ziekten en kan het lichaam processen die misgaan eerder corrigeren. Er blijft meer energie over en de persoon voelt zich energieker.

Ons lichaam is zeer complex maar aan de andere kant ook weer heel simpel.

Als we het gewoon goed voeden met HELE voeding, ongezond voedsel vermijden en regelmatig bewegen, is het verbazingwekkend waar het lichaam toe in staat is, vooral als het gevoed wordt met SUNRIDER kruidenvoeding.